Vereniging

Klik hier voor ons privacy statement.

De Nordic Walking Vereniging Winterswijk is opgericht in september 2006 en sindsdien ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is mede tot stand gekomen doordat Mej. S. Brammer in het najaar van 2005 hier begonnen was met het geven van Nordic Walking lessen. Vanuit deze lessen is er een hecht groepje mensen op de zaterdag blijven lopen die het Nordic Walking zo leuk vonden dat er al gauw besloten werd om een vereniging op te richten. Vanuit deze groep zijn er enkele leden doorgegaan voor een opleiding als begeleider en/of instructeur. Dit houdt in dat deze personen nu als begeleider op de loopgroepen (in de meeste gevallen) aanwezig zijn of lesgegeven in de basiscursussen. Vanaf het voorjaar 2007 heeft Mej. S. Brammer zich teruggetrokken.

Na voorjaar 2011 zijn er meerdere loopgroepen tot stand gekomen. Deze loopgroepen zitten nu meer verspreid over de hele week zodat er – voor de leden – veel meer mogelijkheden zijn om zich bij de groep te voegen.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen de positieve gevolgen te laten ervaren van regelmatig buiten zijn en actief bewegen. Het is een goede sportdiscipline voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Tevens ontmoet men nieuwe mensen waar vriendschappen mee gesloten worden.

De contributie van de vereniging is bewust laag gehouden. Zo betaalt een lid slechts € 37,50 per jaar voor zijn lidmaatschap. Hiervoor krijgt hij/zij de mogelijkheid om wekelijks met de loopgroepen en een begeleider mee te lopen. Op dit moment zijn er diverse groepen – dus loopmomenten – actief (de planning hiervan vindt u onderaan deze pagina).

Voor de leden van de Nordic Walking Vereniging is er de mogelijkheid om mee te lopen in onderstaande groepen. Houdt U er wel rekening mee dat de groepen op tijd vertrekken. Er zal meestal eerst een warming-up gedaan worden en die is vaak in de buurt van het vertrekpunt. Dit om de spieren alvast warm en los te maken voor wat komen gaat. Na de wandeling wordt er altijd een Cooling-down gedaan.

Er zal soms ook elders gelopen worden. Als er elders wordt gelopen, wordt dit bij voorkeur vermeld via mail of website. Hiervoor dient men zich dan wel op te geven bij de desbetreffende begeleider.

Leden die een basiscursus hebben gevolgd (hetzij bij deze vereniging of elders) kunnen onbeperkt deelnemen aan onderstaande trainingsmomenten:

Op welke dagen wordt er gelopen:

Onderstaande vertrektijden gelden vanaf 1 jan. 2015

Vertrek tijd Soort Loop snelheid Tijdsduur Info mail adressen
Woensdag 09.30 uur Groep C Tot 6 km per uur ± 1 ½ uur woensdagmorgen@nwvw.nl
Vrijdag 09.30 uur Groep D Tot 6 km per uur ± 1 ½ uur vrijdag@nwvw.nl
Zaterdag 09.30 uur Groep B-C Tot 5,5 km per uur ± 1 ½ uur zaterdag-ineke@nwvw.nl
Zaterdag 09.30 uur Groep C-D Tot 6 km per uur Tot 2 uur zaterdag-albert@nwvw.nl

Wij doen onze uiterste best om bij elke loopgroep een begeleider te hebben.  Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn onze begeleiders niet verplicht om deel te nemen aan de wekelijkse loopgroepen.