Nieuwsbrief 55

NORDIC WALKING VERENIGING
WINTERSWIJK
Secretariaat: mevr. Marietje Oltvoort
Berkenlaan 139
7204 EE Zutphen
e-mail: secretaris@nwvw.nl
website: www.nwvw.nl

Nieuwsbrief nr. 55

Juli 2019

Terugblik op:
– Rode Kruiswandeling
Op 30 maart verschenen we met 29 mensen aan de start van de Rode Kruiswandeling. Er liepen op 2 afstanden mensen mee, 11 gingen voor de kortere route (6 km) en 18 kozen en wat langere routen (12 km).

– Opnames voor RTV Slingeland
Op woensdag 3 april kregen we het verzoek van RTV Slingeland of men opnames mocht maken bij onze open dag op 6 april. Een mooie manier om onze vereniging weer even in de picture te zetten. Er moest snel iets geregeld worden, waarbij we aan alles hadden gedacht, behalve onze leden vooraf te informeren. Uiteindelijk is alles goed gekomen en is er een mooie uitzending geweest.

– Open dag De open dag op 6 april leverde behalve de opnames voor RTV Slingeland geen bijzonderheden op.

– Introductieles De introdcutieles leverde 7 belangstellenden op. Zij gingen vol goede moed met Jan Korten op pad.

– Basiscursus De basiscursus werd gevolgd door 6 mensen die intussen een leuke groep zijn geworden.

– 3Landen3Daagse Verslag van één van de deelnemers met wat beelden verderop in deze nieuwsbrief.

– Jubileumwandeling Op 25 mei verzamelden we ons bij “de Storm” voor vertrek naar de Haarmühle met 21 mensen om daar aan de wandeling te beginnen. 9 anderen kwamen rechtstreeks daar naar toe. Na afloop, omdat het een jubileumwandeling was, lunchten we samen in de Hooge Esch. Er wachtte ons een geweldig lunchbuffet waar ieder volop van genoot.

Komende activiteiten
Voor de komende tijd hebben we de volgende activiteiten op het programma staan:
– Introductieles, (waarschijnlijk) 7 september.
– Jaarvergadering 11 september, nadere gegevens volgens nog.
– Avondwandeling 13 november, nadere gegevens volgen nog.
– Begeleidersbijeenkomst 9 november, uitnodiging komt naar diegenen die het  betreft.
– Verenigingswandeling najaar 12 oktober.

Eikenprocessierups
Zoals iedereen intussen gemerkt zal hebben is de eikenprocessierups volop aanwezig in onze omgeving. Het advies aan allen kleding met lange mouwen en – pijpen dragen dat vermindert de kans op jeuk. Ondanks de aanwezigheid van die kleine beestjes gaan we, zoals gewoonlijk, gewoon door met onze wandelingen. Ieder moet ook in deze zelf beslissen of hij/zij wel of niet mee wil gaan.

3Landen3Daagse 2019 en 2020
Oh, oh wat was het gezellig in Limburg.Op vrijdagavond de 17e mei om half 6 meldden wij ons bij de startplek. We hadden eerst flink gegeten zodat we helemaal klaar zouden zijn voor de pittige tocht. We waren met 11 personen uit het “Winterswijkse”.De startplek was dit jaar in Mechelen. Voor sommigen van ons isde 3daagse een reunie en voor anderen een nieuwe ervaring. De tocht ging van Mechelen naar het Eyserbosschen. Prachtige tocht door de weilanden met ijzeren draaihekjes. We hebben 2x het mlljoenenlijntje gepasseerd (trein naar Simpelveld), even waanden we ons in Madeira, we gingen door tunnels, pikkedonker, met aan de ene kant muur en aan de andere kant de Eyserbeek. Niemand is er in gevallen. Na depauze kwam de Gulpener Berg in beeld, een klimmetje van de 1e categorie (pittig).Zaterdag werden we met de bus gedropt in Duitsland. De leiders doen heel erg hun best om er een mooie tocht van te maken. Mooie panorama’s, holle wegen. We eindigden op het terras, hoe kan het ook anders met Limburgers.

En Nederland wint het songfestival.
Zondag werden we gedropt bij de Amerikaanse begraafplaats in Henry Chapelle in België. Indrukwekkend. En hele mooie muziek die door de luidsprekers over de begraafplaats klinkt. Via een oude spoorlijn, nu in gebruik als fietspad gingen we via Sippenaeken naar het Geuldal om weer in Mechelen te eindigen.Elke dag wordt afgesloten met een Limburgse kruidenbitter. De leiders dragen dat mee in de rugzak en een kilometer voor het eind moet er geproost worden.
Ab en ik hadden een huisje gehuurd in Gulpen en vrijdag kwamen Bea, Marietje, Erna en Grietje ook als medebewoners. Was het een Haan-kippenhok? Ja soms, wel een leuk hok trouwens. Vrijdagavond hebben we nog in onze pyjamaatjes zitten napraten. Zaterdag kwamen Hermien en Joke met de mannen op bezoek.
Berto, die in een hotel in Valkenburg verbleef, ging ook mee uit eten naar het Hijgend Hert. We waren wel een beetje lawaaierig geloof ik.
Waarom ik deze 3daage zo leuk vind?1. de mooie tochten2. de enthousiaste leiding en organisatie.3. de leuke gesprekken met ons eigen nw-ers maar zeker ook met de andere deelnemers4. de Limburgse humor.
Volgend jaar staat bij mij al weer in de agenda en dat is 15, 16 en 17 mei.http://www.renespierts.nl/index.php?PHPSESSID=2cgi1qn6kk1amcj48jtrvm37v7&x903=1840

Willemien.

Website
Onze website wordt momenteel beheert door onze voorzitter Jeanet Graaskamp. Zij zorgt ook dat alle actuele berichten worden vermeld.

Facebook
Intussen is er ook een Facebookpagina in de lucht waarop we ook nieuwtjes en berichten aankondigen. Neem er eens een kijkje! www.facebook.com/NWVWinterswijk

Privacywetgeving
Zoals jullie allemaal weten is er een wet van kracht geworden over privacy. Ook wij hebben een officieel stuk gemaakt en dat op onze website geplaatst. Als jullie
daarvan een afdruk willen hebben laat het dan even weten. Voor hier neemt het teveel ruimte in.

Tijden en groepen
Wilt u eens met een andere groep lopen, neem dan even contact op of dit mogelijk is. Immers niet elk tempo is voor iedereen geschikt.

Bovendien wordt er soms vanuit een andere locatie gelopen.

Algemeen Wekelijks Tijd vertrek Gem. snelheid Tijdsduur contact opnemen via mail:
woensdag 09.30 uur Tot 5,5 km. per uur 1½ uur contactpersoon: Jeanet Graaskamp
vrijdag 09.30 uur Tot 6 km. per uur 1½ uur contactpersoon: Harrie Harbers
zaterdag Hoo of te Boo 09.30 uur Tot 5 km. per uur 1½ tot 2 uur contactpersoon: Ineke Bulsink
zaterdag Wandelende takken 09.30 uur Tot 6 km. per uur 1½ tot 2 uur contactpersoon: Siny Horstink
Zaterdag

Hènig an

09.30 uur Tot 3 km per uur 1½ uur contactpersoon Ineke Bulsink

Reacties zijn gesloten.