Nieuwsbrief 51

NORDIC WALKING VERENIGING
WINTERSWIJK
Secretariaat : mevr. Marietje Oltvoort
Berkenlaan 139
7204 EE Zutphen
e-mail: secretaris@nwvw.nl
website : www.nwvw.nl

Nieuwsbrief nr. 51

Juli 2018
Terugblik op:

 • Rode Kruis wandeling
  Op 24 maart liepen we met 19 mensen mee met de Rode Kruiswandeling. Het startpunt was dit keer “De Hunebulten” aan de Vredenseweg. De afstanden waren anders dan in voorgaande jaren. De minimum afstand was zo lang dat de mensen van Hènig an besloten op eigen gelegenheid onder leiding van Ineke Bulsink vanaf Mc Donald’s te gaan lopen.
 • Haal de stokken uit de kast
  Op 7 april hielden we “open huis” door mensen met walkervaring uit te nodigen met ons mee te lopen. Er kwamen drie mensen op af, van wie er naderhand twee lid werden van onze vereniging.
 • Introductieles
  Op 14 april werd de introductieles gehouden, waarvoor zich drie mensen hadden aangemeld. Alle drie zijn ze onder leiding van Jan Korten de cursus gaan volgen.
 • 3landen3daagse
  Van 25 tot en met 27 mei waren 7 van onze mensen in Limburg om bij stralend warm weer mee te lopen met de 3landen3daagse. Het waren intensieve dagen, waarin we soms tot het uiterste moesten gaan om elke dag aan de eindstreep te komen. Wel waren het dagen waar we met genoegen op terugkijken.
 • Voorjaarswandeling
  Op 9 juni liepen met 24 mensen een mooie route onder leiding van Jan Korten en Ineke Bulsink rondom Geesteren Gld. Daar er niet goed een echt kleine route te maken viel liepen enkele mensen van Hènig an vanaf de Berenschot Molen een mooie route onder leiding van Dinie Agelink.
 • Bezoek journalist
  Op 30 juni ontvingen wij een journalist van de 50+ krant. Er waren niet zo heel veel lopers, maar de mensen die er waren hebben enthousiast aan het gesprek deelgenomen en hun ervaringen met Nordic Walking uit de doeken gedaan. Na afloop van het gesprek werden er nog een paar actiefoto’s gemaakt.
  Toen de krant verscheen bleek er een paginagroot artikel over onze vereniging in te staan. 

Privacywetgeving
Zoals jullie allemaal weten is er een nieuwe wet van kracht geworden. Ook wij hebben een officieel stuk gemaakt en dat op onze website geplaatst. Als jullie daarvan een afdruk willen hebben laat het dan even weten. Voor hier neemt het teveel ruimte in.

Komende activiteiten
Voor het komende najaar hebben de volgende activiteiten op het programma staan. Nog niet alle data zijn bekend, maar om al vast een indruk te geven:
Najaarswandeling midden oktober
Avondwandeling midden november
Introductieles 22 september, met indien gewenst aansluitend een hele basiscursus.

Ledenvergadering
De datum voor de ledenvergadering is vastgesteld op woensdag 12 september om 19.30 uur in het Kronenhuis in Winterswijk. Een officiële uitnodiging met agenda komt nog naar jullie toe.

Samenvatting “Hoe word ik honderd”
Van één van onze leden kregen we een mooie samenvatting over hoe honderd te worden. Hieronder het verhaal.
Lichaamsbeweging heft een groot scala een gunstige invloeden op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. De bloeddruk neemt af en het risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking, kanker van borst en dikke darm vermindert. Verder is aangetoond dat lichaamsbeweging angst, stress en depressieve gevoelens vermindert.
Een kleine toename in lichamelijke activiteit levert reeds een bijdrage aan onze gezondheid. Voor degenen die nagenoeg volledig inactief zijn geweest, is wandelen een bijna ideale vorm van lichaamsbeweging, waarbij desgewenst de duur en intensiteit stap voor stap kunnen toenemen.
Het is bewezen dat de gunstige gevolgen van lichaamsbeweging toenemen tot een duur van ongeveer 5-7 uur per week.
Om van de gunstige gevolgen van lichaamsbeweging te kunnen profiteren is het nodig om actief te blijven. Het is daarom essentieel om een activiteit te kiezen die leuk gevonden wordt, zodat het een onderdeel van het normale leven kan vormen.
Zoals voor bijna alles in het leven geldt, kan overdaad ook bij lichaamsbeweging schaden. Luister naar je lichaam en kies een niveau van activiteit die goed aanvoelt. Let vooral bij het opvoeren van de duur en intensiteit goed op tekenen van overbelasting.
Indien er voorheen sprake was van inactiviteit is het belangrijk eerst bij de arts langs te gaan voor een lichamelijk onderzoek.” 

Website
Onze website wordt momenteel bijgehouden door onze voorzitter Jeanet Graaskamp.

Facebook
Intussen is er ook een Facebookpagina in de lucht waarop we ook nieuwtjes en berichten aankondigen. Neem er eens een kijkje! www.facebook.com/NWVWinterswijk

Tijden en groepen
Wilt u eens met een andere groep lopen, neem dan even contact op of dit mogelijk is. Immers niet elk tempo is voor iedereen geschikt.
Bovendien wordt er soms vanuit een andere locatie gelopen.
Algemeen
De mail die u stuurt wordt via de NWVW automatisch doorgestuurd naar de contactpersoon van de betreffende loopgroep. 

Wekelijks Tijd vertrek Gem. snelheid Tijds-duur contact opnemen via mail:
woensdag 09.30 uur Tot 5,5 km. per uur 1½ uur woensdagmorgen@nwvw.nl
contactpersoon: Winnie Laemen
vrijdag 09.30 uur Tot 6 km. Per uur 1½ uur vrijdagmorgen@nwvw.nl
contactpersoon: Harrie Harbers
zaterdag Hoo of te Boo 09.30 uur Tot 5 km. per uur 1½ tot 2 uur zaterdag-ben@nwvw.nl
contactpersoon: Ineke Bulsink
zaterdag Wandelende takken 09.30 uur Tot 6 km. per uur 1½ tot 2 uur zaterdag-albert@nwvw.nl
contactpersoon: Siny Horstink
Hènig an 09.30 uur Tot 3 km per uur 1½ uur Zaterdag
contactpersoon Ineke Bulsink

 

NWVW bestuur: Jeanet Graaskamp 0543-514469      voorzitter
Cora root Obbink 0648630057 penningmeester
Marietje Oltvoort 0575-553979 secretaresse

Reacties zijn gesloten.